Herziene uitgave Matador nu onder de nieuwe titel Huis In Alhama voor slechts € 4,99 als e-book verkrijgbaar

Net als Schat wordt Matador, deel II van de Tesoro-trilogie, nog steeds volop gelezen.
De afgelopen weken heb ik het boek geheel herzien en nog spannender gemaakt.
Ook heb ik de titel veranderd in Huis in Alhama omdat veel mensen door de titel Matador dachten dat het boek over stierenvechten ging.
Huis in Alhama is nu als e-book verkrijgbaar voor slechts € 4,99 .
Klik hier om meteen naar bol.com te gaan.
En koopt u liever bij Kobo.com klik dan hier.
Of stuur gewoon even een mailtje via het contactformulier.

Wil je graag eerst een stukje lezen? Dat kan hier.

Papieren exemplaren van Matador zijn soms nog tweedehands te verkrijgen..

P.S. Te Ver, deel III van de Tesoro-trilogie, verschijnt als alles goed gaat voor het eind van dit jaar ook in een geheel herziene uitgave als e-book.

Geplaatst in Boeken | Een reactie plaatsen

Herziene uitgave SCHAT nu als e-book voor slechts € 4,99 beschikbaar

Ofschoon SCHAT al heel wat jaartjes oud is, blijkt het boek nog steeds volop gelezen te worden, vooral in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Nu is het al lang niet meer in de winkel te krijgen en bij de bibliotheek vaak uitgeleend, en krijg ik de laatste tijd geregeld de vraag of er geen eBook bestand van te koop is.
Het toeval wil dat ik SCHAT een tijdje geleden al geheel herzien had (en het einde nog veel spannender gemaakt :)), dus heb er nu een e-book van gemaakt.
Ook heeft het boek een nieuwe, meer bij het verhaal passende cover gekregen.
Voor slechts € 4,99 heb je een prima werkend epub-bestand.
Klik hier om meteen naar bol.com te gaan.
Ga je liever naar kobo.com, klik dan hier.
Of stuur gewoon even een mailtje via het contactformulier.

Wil je eerste graag een stukje lezen? Dat kan hier.
Papieren exemplaren zijn soms nog tweedehands te verkrijgen.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , | Een reactie plaatsen

Malagaartje.nl (of Malagaartje.be voor gevoelige Belgen)

Al een paar jaar schrijft ik geen blogs meer .
De reden is heel simpel: geen tijd.
Maar daar komt vanaf 9 oktober verandering in.
Dan verschijnt er namelijk om de week op vrijdag een blog, ofwel door mij geschreven, ofwel door Renata Oosterveen (die ook in Kosta een maandelijkse column heeft)
Alleen niet op deze website,  maar op www.malagaartje.nl  (of www.malagaartje.be :))
Het is de bedoeling dat het leuke, korte verhaaltjes worden over onze belevenissen in Málaga en omgeving.
Vandaar ook de naam, maar die link had je natuurlijk al gelegd.
Het wordt echter geen reisgids. Verre van dat.
Maar mocht je van plan zijn een paar dagen naar Málaga te gaan dan staan er vast af en toe leuke tips voor je in de blogs.
Neem maar eens een kijkje.

Geplaatst in Algemeen, Nieuws | Een reactie plaatsen

Ana-Lyse nu voor € 4,99 te downloaden

Er is gebleken dat Ana-Lyse, de psychologische thriller over internet-daten, al een tijdje zeer succesvol meedraait in het “alternatieve” e-book circuit.
Alleen blijken er wel veel fouten in het illegaal aangeboden bestand te zitten.
Daarom heb ik, met toestemming van de uitgeverij :), besloten het e-book van Ana-Lyse vanaf heden voor € 4,99 aan te bieden.
Je hebt dan een foutloos en goed werkend epub-bestand.
Stuur gewoon even een mailtje via het contactformulier.
Of klik hier om het bij bol.com te bestellen.
Of hier als je liever bij Kobo.com bestelt.
En wil je liever het papieren boek hebben, ik heb nog enkele exemplaren.

Eerst een stukje lezen? Dat kan hier.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , , | Een reactie plaatsen

OP ZIJN GRIEKS

Honderdachtentachtig – 188 –  miljoen euro. Dat is het bedrag dat gemeenten, provincies en het rijk tot nu toe hebben uitgegeven om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Van dat geld is maar liefst 81 miljoen euro uitgegeven aan dienstreizen en lobbycomités, ofwel in begrijpelijk Nederlands: aan snoepreisjes van Bobo’s en bestuurlijke elite.
En dit is nog maar een begin. Om de kandidatuur van Nederland succesrijk te maken zal tot 2016 elk jaar tussen de 250 en 900 miljoen euro geïnvesteerd moeten worden, anders kunnen we het wel schudden.
Even een geheugensteuntje ter vergelijking: de bezuinigingen in passend onderwijs bedragen 300 miljoen euro.
Maar Gerard Dielessen, directeur NOCNSF, vindt het “eigenlijk een schijntje”, want “breedtesportontwikkeling is heel erg belangrijk want daarmee kan je obesitas bestrijden.”
Mag ik een teiltje?
Olympische Spelen zijn niets anders dan commercieel entertainment waarin een element van sport is verwerkt.
Na wat geSchipper blijken de totale kosten voor het evenement 8 miljard te bedragen. Een bedrag overigens wat velen nog te laag ingeschat vinden, Londen heeft haar begroting voor de Olympische Spelen net weer met 2,2 miljard bijgesteld naar 12 miljard, twee keer het oorspronkelijke bedrag. Dus voor Nederland kan het in 2028 ook zomaar het dubbele worden.
Het zou toch wat zijn als het straks uiteindelijk 16 miljard werd, toevallig precies het bedrag wat Rutte en trawanten op dit moment willen bezuinigen.
Dat brengt me op de huidige financiële crisis en meteen ook op een idee.
Breng de Olympische Spelen terug naar het land waar ze horen: Griekenland.
Met zijn allen 20 miljard of zo lappen en op de Pelopponesus een fantastische sportaccommodatie bouwen met alles erop en eraan. Hét sportcentrum van de wereld. Goed voor de Griekse economie, werk voor een hoop Grieken die nu hun hoofd niet boven water kunnen houden, mooi weer, lekker warm zeewater, en in de winter kan je er nog skiën ook, dus Winterspelen zijn ook geen probleem.
Wat wil een mens nog meer?
Ik durf te wedden dat Griekenland binnen de kortst mogelijke tijd een van de sterkste en stabielste economieën van Europa zal hebben en wie droomt daar nou niet van.
Wel de commercie buiten de deur houden natuurlijk. Zou gauw je Nike of Adidas een vinger in de pap geeft, ben je verloren en zit je voor je het weet alsnog opgescheept met een bestuurlijke elite die zich wil laten fêteren
Maar dat probleem is gelukkig simpel op te lossen. Hou de Spelen op de klassieke manier, zoals ze het 2500 jaar geleden ook deden: alle deelnemers in hun blootje.
Levert geheid volle stadions en hogere Tv-rechten op. En dat is mooi meegenomen.

Geplaatst in Algemeen | Getagged , , , , | 7 Reacties

Pater Noster nu zowel in het Engels als in het Duits verkrijgbaar

Pater Noster is vanaf vandaag zowel in het Duits als het Engels als e-book (Epub) verkrijgbaar.
Stuur gewoon even een mailtje via het contactformulier.
Een volledig herziene Nederlandse uitgave, ook in e-book formaat, komt begin 2017 uit.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , | Een reactie plaatsen

Draaien rond de (doof)pot

Gisteren kwam de commissie Deetman met haar eindrapport.
Tussen 1945 en 1981 zijn er in Katholieke internaten en instellingen door paters en broeders tussen de tien- en twintigduizend kinderen seksueel misbruikt en daarnaast door kapelaans en pastoors nog eens naar schatting enkele tienduizenden.
Dit betekent dat er 35 jaar lang elke dag minstens twee of drie kinderen misbruikt werden door gezagsdragers van de Rooms Katholieke Kerk.
Op het rapport Deetman valt weinig af te dingen. Het heeft misschien te lang geduurd voor het er was, maar het is ook een zeer zorgvuldig uitgevoerd onderzoek en dat kost nu eenmaal tijd.
Er is echter één conclusie waarbij vraagtekens gezet moeten worden: volgens Deetman ligt de reden waarom dit heeft kunnen gebeuren in het feit dat de Rooms Katholieke Kerk geen van boven opgelegde hiërarchische structuur heeft, maar dat het in plaats daarvan een gelede organisatie is waarbij bisdommen en kloostergemeenschappen autonoom zijn.
Wat de kloostergemeenschappen betreft kan hij daarbij gelijk hebben, maar dat de autonomie van bisdommen de reden is waarom het seksuele misbruik door pastoors en kapelaans zo door heeft kunnen woekeren is natuurlijk quatsch. Tenminste, je mag er toch vanuit gaan dat een bisschop een geestelijke uit zijn bisdom die kinderen misbruikt niet stiekem doorstuurt naar het bisdom van zijn collega bisschop. Want als dat al die jaren het geval is geweest, tja, wat moet je dan nog met de Katholieke Kerk?
Ik kan maar één reden bedenken waarom Deetman deze conclusie trekt: als hij in zijn rapport zou schrijven dat de bisschoppen willens en wetens al deze misdaden al die jaren in de doofpot hebben gestopt dan zou hij in feite zeggen dat de Rooms katholieke Kerk in Nederland juridisch gezien een criminele organisatie is – met alle gevolgen van dien wat verjaring betreft een aansprakelijkstelling van de leiders – en dat is iets dat hij als CDA-er niet op zijn geweten wil hebben.
In dat licht gezien is ook zijn gedraai rond het woord doofpot de speciale uitzending van Nieuwsuur van gisteravond begrijpelijk: Deetman kan (of mag?) het gewoon niet zeggen.
Ook aartsbisschop Wim Eijk weigerde waarschijnlijk om die reden het woord doofpot in de mond te nemen. Al maakte deze laatste het nog veel bonter door het gehele misbruik af te doen als zijnde veroorzaakt door “onvoldoende adequaat “en “onzorgvuldig” handelen. Maar wat kan je anders verwachten van een kerkleider die, nadat in zijn kerkprovincie het misbruikschandaal is losgebarsten, eerst twee jaar lang categorisch ontkent dat de Kerk ooit iets van het misbruik heeft geweten?
Als hij nu eens excuses maakte voor alle leugens en ontkenningen van de afgelopen jaren…
Natuurlijk doet hij dit niet. In plaats daarvan klopt hij zich op de borst met de mededeling dat de bisschoppen het probleem goed aanpakken: heden ten dage wordt er bij misbruik zelfs aangifte gedaan bij justitie (!) – dat pastor R. door hun toedoen 27 jaar lang zijn gang heeft kunnen gaan en pas in 2010 is vastgezet schuift hij achteloos terzijde – en bovendien is er een nieuw meldpunt Misbruik opgezet met een Klachtencommissie, een platform Hulpverlening en een CompensatieCommissie. Alsof dit hun verdienste is…
(Overigens zijn er ook enkele kanttekeningen te plaatsen bij dit nieuwe meldpunt. In een artikel in de Gardian wordt door Jan Brennikmeijer – hoofd van het meldpunt en volgens de Kerk de juiste man op de juiste plaats – het misbruik nogal gebagatelliseerd, of een man als Wolfers, die ervan uitgaat dat het slachtoffer eerst maar moet aantonen dat hij werkelijk misbruikt is en die eerst naar oorzaken uit het verleden anders dan het misbruik gaat zoeken, de juiste man binnen het platform Hulpverlening is, wordt door velen betwijfeld, en de Compensatie Commissie moet nog van start gaan)
Of het Deetman-rapport iets zal veranderen aan de houding van de Rooms Katholieke Kerk in Nederland valt te betwijfelen. De reactie van aartsbssichop Wim Eijk, de onbereikbaarheid van oud-bisschip Bär en het korte excuusbriefje van kardinaal Simonis (“Wir haben es nicht gewusst”) – die eerst nog heel hautain optrad bij Pauw en Witteman en nu ineens niet meer bereid is om voor het voetlicht te treden – doen het ergste vermoeden.
Het zal volgens mij vooral aan de slagkracht van de Stichting KLOKK – Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik, die de slachtoffergroeperingen bundelt – liggen of men erin zal slagen de Kerk in Nederland tot andere gedachten te brengen en daarmee misschien de kiem te leggen tot een begin van het uitbannen van dit kwaad binnen de Katholieke Kerk. Want in Nederland kan het misbruik – onder druk van de media en publieke opinie – dan wel eindelijk aangepakt worden, in een groot aantal Derde Wereld Landen is vandaag de dag de situatie nog steeds zo als Deetman in zijn rapport beschrijft.
Diegene die daaraan twijfelt moet “De Kindervriend” maar eens lezen.

Geplaatst in Misbruik | Getagged , , , | 13 Reacties

Draaien rond de (doof)pot (2)

Eigenlijk had ik deze blog vannacht om drie uur moeten schrijven. Toen was ik zo ontzettend kwaad dat mijn woede er letterlijk uitspoot. Als er toevallig een bisschop langs gekomen was, had ik hem hoogstwaarschijnlijk in elkaar geramd.
De afgelopen dagen spoken er allerlei beelden door mijn hoofd: een dappere Ton Leerschool die zich stoer probeert te houden terwijl hij zijn verhaal doet voor Tv, de zelfvoldane blik van aartsbisschop Wim Eijk, de troostende hand op de rug van een vrouw achter de door het verleden overmande Michel Vossen tijdens Nieuwsuur, het gedraai om de doofpot van Deetman, de RKK journalist die niet doorvroeg, en dat alles vermengd met mijn eigen verleden, de pijn en het kinderlijk onbegrip.
Ik dacht dat ik verleden jaar na twee slapeloze maanden die dikke korst terug op mijn misbruikwond gekregen had, dat hij weer genezen was en ik verder kon met mijn leven. Maar er blijkt nog een enorme hoop pus onder te zitten, vuiligheid die eruit wil omdat er de hele tijd op de wond gedrukt wordt. ‘’Misschien moet ik toch maar in therapie,” flapte ik er vannacht uit, maar bedacht me vijf tellen later dat ik ruim vijfenveertig jaar geleden mezelf beloofd had voortaan al mijn zaakjes zelf te regelen. Mijn gemoed was toen een jojo, het ene moment wilde ik weg van alles, me begraven op mijn berg en nooit meer terugkomen, het andere moment lachte ik tranen omdat het voor mij dubbelzinnige liedje “ik heb een potje met vet, al op de tafel gezet” door mijn hoofd schoot en ik naar boven wilde rennen om op internet op te zoeken waar die tekst vandaan kwam.
’s Middags, in de auto op weg naar een afspraak, had ik aan de twee brieven moeten denken die ik in april 2010 kreeg. De ene was van de provinciaal overste van de Redemptoristen. Hij betuigde op zo’n afschuwelijk afstandelijke manier zijn spijt over het misbruik dat ik de brief woedend verscheurd heb en door de wc gespoeld. Want daar hoorden zijn woorden thuis tussen de uitwerpselen. De ander was van Gé Janssens*, de pater onder wiens hoede wij toen geplaatst waren. Hij was oprecht, hij schaamde zich voor het feit dat hij het toen niet heeft gezien, hij schaamde zich voor iets waar hijzelf niets aan kon doen. Hem heb ik teruggeschreven, dat verdiende hij, want er waren, en zijn nog steeds, heel veel goede paters en priesters en die zijn nu ook slachtoffer. Neem Jan Peijnenburg, de priester die al 45 jaar samenwoont en nu door de bisschop geschorst is. Zelfs Pauw en Witteman hadden er moeite mee om tegen de van begrip en vriendelijkheid overlopende man te moeten zeggen dat ze hem af moesten kappen omdat er nog meer tafelgasten waren. Als ik Jan Peijnenburg vergelijk met de even oude Simonis, dan denk ik: hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat ze uit dezelfde kerkelijke school komen. Is het de macht? Het idee dat je beter bent dan anderen? Want dat laatste is hetgeen de gezagsdragers van de Kerk nu, zelfs na het vernietigende rapport Deetman, nog steeds uitstralen. Dat is ook de reden waardoor bij mij de wond steeds maar weer opengereten wordt, die arrogante blik, die onechte woorden van spijt, het nog steeds kloppen op de borst van “kijk eens hoe goed we het nu doen” en de leugens “ik wist er niets van”. Ik overdacht vannacht wat ik zou doen als ik vandaag weer een brief van de Redemptoristen in de bus zou vinden. Zou ik hem openmaken en lezen? Of zou ik hem op het dartboard hangen en me de rest van de dag afreageren? Ik weet het niet.
Maar dat de R.K. Kerk voor tienduizenden slachtoffers de Kerst van dit jaar weer eens verpest heeft is duidelijk. Blij dat het een van oorsprong heidens feest is.
Jezus, wat ben ik nog steeds kwaad.

* Ik googlede net Gé Janssens’ naam omdat ik niet zeker wist met hoeveel essen ik zijn naam moest schrijven. Tot mijn verbijstering las ik dat hij gisteren, 19 december bij een auto ongeluk in Wittem om het leven is gekomen. Het was een goed en oprecht mens, een pater zoals naar mijn mening paters horen te zijn.

(22 december: morgen wordt Gé Janssens begraven. Als ik het op kan brengen, ga ik ernaar toe. Vreemd : gisteren weer die woede naar aanleiding van het totaal gevoelloze optreden van bisschop De Korte in Moraalridders en  vandaag met mijn gedachten bij Gé Janssens)

Geplaatst in Misbruik | Getagged , , , , | 9 Reacties

Us Mauroke

Onder het motto “Us Mauroke mot bluve” houdt het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor de adolescente, uit Angola afkomstige, maar nu tot en met de zachte ‘g’ volledig ingelimburgerde Mauro de gemoederen binnen het CDA al een week bezig.
En vanzelfsprekend, de verhalen die de nonnekes en missionarissen vroeger op de katholieke en christelijke scholen over het kerstenen van de negerkes in Afrika kwamen vertellen, staan, zoals een waar stukje Cultureel Erfgoed betaamd, nog in het geheugen gegrift van de in vroeger tijden van medechristelijkheid vervulde CDA-ers.
Daarom is het begrijpelijk dat zuidelijke vertegenwoordigers van deze partij in een niet al te ver verleden niet schroomden om hun Mauroke, die als 9-jarige zonder ouders in Nederland was terechtgekomen, te overstelpen met de ene na de andere suggestieve belofte over een permanent verblijf.
Tot zover het verleden, toen Gods Woord nog Wet was  – en anders wel multi-interpretabel voor diegenen die zich in de Schrift hadden verdiept -, doofpotten nog en masse aan de clerus geleverd werden en politiek, evenals daglichtschuwe, kerkelijke bestialiteiten, bij voorkeur zaken waren om achter de schermen en in sacristies te bedrijven.
Met deze voorgeschiedenis en de ervaring van 31 jaren draaikonterij achter de rug, leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht op het moment dat de CDA, samen met mederegeringspartij VVD en gedoogpartner PVV de glazen hief en op een vruchtbare uitzettingssamenwerking klonk: hun van mededogen overlopende, en zelfs bijna Mauro-identiek Limburgs sprekende minister Leers zou dit varkentje wel even in onschuld wassen; het beetje ophef van een 18-jarige, zwarte jongen in een landschap van voortdurend over landsgrenzen geschopt wordende kinderen zou door zijn toedoen vanzelf weer uitdoven.
Maar tot grote schrik van de partijtop en CDA-ministers bleek de Tweede Kamer fractie hardLeers omdat zij wederom twee dissidenten  herbergde, want Ferrier en Koppejan, die na het vorige congres ingebonden hadden, lieten weten pertinent tegen uitzetting te zijn en brachten alle politieke poppetjes aan het dansen. Inhumaan en onmenselijk waren kreten die maar al te grif door de oppositie en dan vooral door de PvdA werden overgenomen met als onkoosjere hamvraag of deze commotie niet meer met politiek opportunisme van doen had dan van begaan zijn met het lot van “Us Mauroke”. Want was het niet dezelfde, nu van de hoogste toren blazende, PvdA wier minister enkele jaren geleden al verklaarde dat Mauro het land uit moest?
Toch bleek er geen hulp van de PvdA voor nodig om het CDA in de peilingen tot een historisch dieptepunt van 11 zetels te laten dalen; het geflikflooi met de blonde, ook in godvruchtig Limburg opgekweekte gedoogpartner, het van dik hout zaagt men planken gedrag en een verdampte illusie van zoiets als christelijk gedachtegoed bleek daarvoor ruim voldoende.
Het Nederlands christendom heeft ons prachtige staaltjes van cultureel erfgoed en traditie geleverd: Sinterklaas, Pasen Kerstmis, een heksenverbranding op zijn tijd – een gebruik dat paus Benedictus tijdens zijn bezoek aan Angola twee jaar geleden weer aan leek te willen moedigen, als je zijn woorden goed naleest – een Paashaas die eieren legt en, als klap op de vuurpijl, een echte politieke partij met vroeger heel veel macht.
Met de nadruk op ‘vroeger’ want sinds afgelopen week lijken me twee zetels  meer dan genoeg voor dit stukje folklore.
Een politieke partij in het nauw maakt vaak rare sprongen. Zo ook in dit geval. Befaamd billenknijper Ruud Lubbers werd van stal gehaald voor een oplossing waarbij enerzijds de PVV, en dus de regering, tevreden zou worden gesteld en anderzijds het gezicht, of liever nog de gemoedsrust van het CDA gered zou worden. En deze sluwste aller sluwe CDA-ers, een Verhagen kan nog niet in zijn schaduw staan, kwam met een snood plan: als men toestond dat “Us Mauroke” hier in Nederland een studievisum aan mocht vragen kon hij alsnog blijven! En studiekosten waren geen probleem, Redder Ruud leverde zelfs een geldschieter van CDA-huize die “Us Mauroke” het benodigde studiegeld wilde schenken! De opluchting bij de partijtop was groot, het historisch dieptepunt was in één klap van de baan!
Maar geen appel valt uit het christelijk paradijs of er zit wel een addertje onder het gras. Een buitenlandse student die in Nederland gaat studeren moet een bewustverklaring ondertekenen. Daarmee onderkent hij of zij de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een tijd in Nederland te mogen verblijven en stemt erin toe na de studie het eerste de beste vliegtuig terug naar het geboorteland te zullen nemen.
Met het accepteren van een studievisum en het daaraan verbonden verplicht ondertekenen van deze verklaring tekent Mauro simpel gezegd gewoon zijn verblijfsdoodvonnis.
Maar ja, dan is de CDA weer drie of vier jaar verder.

Geplaatst in gastblog Renata Oosterveen | Getagged , , , , | 5 Reacties

Russische uitgave Pjotrs borsjt

Op 23 april zal tijdens een Tsjernobyl 25 jaar herdenking in Zwolle het eerste exemplaar van de Russische uitgave van   Pjotrs borsjt, Tsjernobyl 25 jaar later, overhandigd worden aan de ambassadeur van Belarus .

 

Geplaatst in Nieuws | 2 Reacties