De homo’s hebben het gedaan. Een laatste stuiptrekking?

In een poging verklaringen en zondebokken te vinden heeft de rooms-katholieke kerk zich maar weer eens overgegeven aan een ouderwets potje homo-bashing.

Het aanvoeren van eerdere verweren en theorieën bleek niet het verwachte positieve effect op te leveren. Diepgewortelde antisemitische neigingen die zich op onnavolgbare wijze nu opeens op de rooms-katholieke kerk bleken te richten, publiciteitsstunts van een overprikkelde mediageile maatschappij, een complot van zionisten die er, zoals men weet al sinds Christusheugenis geen been in zien om christenen ‘aan het kruis te nagelen’ en zelfs het ‘wir haben es nicht gewusst’-credo bleek niet het Vaticaangewenste effect te sorteren.Daarom werd vandaag maar besloten de gouwe ouwe afschrikkende werking van broederliefde weer eens van stal te halen. De homo’s hebben het gedaan: natuurlijk, zeker als je het document Persona Humana uit 1975 van de Congregatie voor de Geloofsleer erop naleest. Hierin staat in de paragraaf over homoseksualiteit:

“Dit oordeel van de Heilige Schrift laat echter niet toe te besluiten, dat al degenen die aan deze misvorming lijden daardoor in persoonlijke schuld staan; desalniettemin bewijst het, dat handelingen van homoseksualiteit naar hun intrinsieke aard ongeordend zijn en op geen enkele manier ooit kunnen worden goedgekeurd.”

Misvorming, afwijking, ziekte, het onstuitbare homoseksualiteitvirus waart over deze planeet en – ondanks de uit 2005 stammende richtlijn geen homoseksuelen toe te laten op priesteropleidingen – nu dus ook binnen de muren van de rk-kerk.

Vast geïnspireerd door de uitlatingen van de Amerikaanse ex-generaal John Sheehan, die de val van Srebrenica weet aan de aanwezigheid van homoseksuelen in de Nederlandse gelederen, wijst het Vaticaan nu wanhopig weer een nieuwe zondebok aan voor haar ontaarding.

Zolang zij de hand maar niet in eigen boezem hoeft te steken; het celibaat is blijkbaar nog steeds heilig en onaantastbaar.

Is dit een van de laatste stuiptrekkingen van een archaïsch instituut?

Het begint er op te lijken.

(met dank aan Renata)

Dit bericht is geplaatst in Misbruik met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op De homo’s hebben het gedaan. Een laatste stuiptrekking?

 1. Fred schreef:

  Hoe geestelijk misvormd kun je zijn? Zo’n onderpaus in zwarte jurk gehuld (nee, geen travestiet hoor!) heeft het “wetenschappelijke” bewijs gevonden om de laatste restjes aan geloofwaardigheid in de katholieke kerk op te kunnen ruimen. Met dit soort voorgangers heb je geen vijanden nodig voor je vernietiging! Ik heb te doen met de mensen die oprecht katholiek hebben willen zijn.

 2. Rens schreef:

  Ik zag dit gisteren op het nieuws. Man, man, man, wat een ergertelevisie. Dat dit de zoveelste blog over de RK-kerk en het misbruik daarin is, verwijt ik je totaal niet, ze vragen, nee, schreeuwen erom.

  De hiërarchische, verticale structuur van de RK-kerk en haar celibaat is hopeloos uit de tijd. Als je denkt dat je anno 2010 nog kunt gaan vertellen welke dingen wel en niet mogen en je eigen oude vastgeroeste dogma’s boven een meer doordachte, persoonlijke interpretatie van het geloof van je leden stelt, mag je jezelf weleens een plens ijswater toedienen om wakker te worden.

  Dit is niet alleen kwetsend voor slachtoffers van kindermisbruik of voor homoseksuelen, maar schaadt ook de Rooms-Katholieke Kerk en haar leden zelf.

 3. Rens schreef:

  Nog even iets, misschien wist je het al maar vanavond op TV om 22:50 op Nederland 2 en anders zeer waarschijnlijk op uitzendinggemist.nl:

  De documentaire Deliver Us From Evil over Oliver O’ Grady. Deze priester ging in de jaren 70 van parochie naar parochie waar hij jarenlang ontucht pleegde met kinderen en dus actief pedofiel was. De kerk beschermde hem. Na zeven jaar cel spreekt hij, alsmede zijn slachtoffers. De kerk zelf, daarentegen, zwijgt als het graf.

  Misschien wel interessant. Het schijnt onthutsende feiten over de kerk en haar stilzwijgen te bevatten.

 4. Sigrid schreef:

  Deliver Us From Evil is als buitendlands programma niet via uitzendinggemist te zien. Maar hij staat sinds kort op documentairenet en is daar te bekijken. De link is:
  http://www.documentairenet.nl/2010/02/deliver-us-from-evil/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *