In een ver verleden zochten sommige mensen al een partner langs onconventionele wegen, zoals via contactadvertenties. Veelal gebeurde dit in het geheim en was het onderwerp omgeven door schaamte. Een van de eersten van wie bekend was dat ze een partner door middel van een advertentie in de krant had gevonden, was kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt.
Tegenwoordig is het zoeken naar een geschikte partner via een datingsite even doodnormaal als het tegenkomen van een potentiële liefde in de kroeg. Er is bijna niemand die er nog vreemd van opkijkt wanneer een stel vertelt dat ze elkaar op het digitale terras tegen het lijf zijn gelopen.
En waarom zou men zich ook verbazen. 1 op de 5 Nederlanders heeft een profiel staan op een datingsite. In Europa zijn wij met afstand de recordhouder.
Maar of al die Nederlanders op zoek zijn naar een serieuze, eeuwigdurende relatie?
Psychologe Rachel van Dam was er in eerste instantie in ieder geval niet naar op zoek.
Zij maakte een profiel aan “voor de lol”. Alleen liep alles anders dan ze had verwacht en raakte ze verwikkeld in intriges waarbij het lachen haar snel verging.
Haar verhaal kunt u lezen in Ana-Lyse.
Als u in deze donkere, koude maanden een spannende, psychologische roman wilt lezen, ga dan naar BOEKEN en bestel het boek meteen.
In elk geval weet u dan straks welke keerzijden er kunnen kleven aan onbezonnen internetdaten.
Ana-Lyse heb ik in 1 ruk uitgelezen.
Een spannend boek met een verrassend einde.
Het onderwerp is zeer actueel, want internet daten wordt veel gedaan.
Dat dit niet geheel zonder risico’s is maak dit boek wel duidelijk.
Zeker een aanrader!!