Jan Terlouw ontvangt het eerste exemplaar van Pjotrs borsjt

Op 30 november ontvangt Jan Terlouw het eerste exemplaar van het boek Pjotrs Borsjt.

De officiële overhandiging heeft plaats op 30 november 2010 om 11 uur in Gebouw Het Vierhuis, Laan van Groot Schuylenburg 91 te Apeldoorn.

Jan Terlouw schreef veertig jaar geleden het eerste van zijn vele boeken (‘Pjotr’) over een Russische jongen die zijn vader, die naar Siberië is verbannen, achterna reist.
Terlouw schrijft nog steeds, nu samen met zijn dochter.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Jan Terlouw ontvangt het eerste exemplaar van Pjotrs borsjt

  1. Jan Groenendijk schreef:

    Christelijke Scholengemeenschap Calvijn Groene Hart ( Mavo-Gymnasium ) in Barendrecht gaat met een aantal klassen Pjotrs Borsjt lezen. Docenten Nederlands en de schoolbibliotheek schaffen een aantal boeken van Pjotrs Borsjt aan en hopen dat veel leerlingen het boek gaan kopen. Een goed boek voor een goed doel. Graag ontvangen ze in 2011 de schrijver Jose Hennekam van Pjotrs Borsjt voor een lezing op school.

    Docent Jan

  2. Jan Groenendijk schreef:

    Focus Beroepsacademie in Barendrecht heeft nu al ca. 20 docenten welke Pjotrs Borsjt in hun bezit hebben. Ook kochten de eerste leerlingen het boek en zijn met lezen gestart. Pjotrs Borsjt staat nu ook op de boekenlijst voor het vak Nederlands in de bovenbouw.
    Directeur Marjo Klaassen van Focus Beroepsacademie kocht en ontving een dubbel-gesigneerde boek door auteur Hennekam en Ria Schraverus, voorzitter van Stichting Weeshuizen Belarus. Een symbolische dubbele ondertekening omdat als verschillende identiteiten echt samenkomen Dromen-binnen-handbereik zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *