Schat (Tesoro)

Paul brengt samen met zijn vader de vakantie door in hun huis in Zuid-Spanje. Zoals altijd is zijn vader nogal afwezig en moet Paul zichzelf bezig houden. Maar dat vindt hij niet erg want dat is hij zijn leven lang al gewend en hij vermaakt zich prima met het zoeken naar fossielen. Op een dag ontmoet hij tijdens het fossielenhakken bij het stuwmeer de half-Nederlandse Pinar. Zij duikt daar spulletjes op uit verdronken huizen om ze te kunnen verkopen op de rommelmarkt.
Ondanks het feit dat ze heel verschillend zijn worden ze vrienden. Paul maakt kennis met het echte Spaanse leven en de gezelligheid van een groot gezin en Pinar leert fossielen te zoeken.
Wanneer ze onder water een grot met een heel bijzondere schat ontdekken is dat het begin van een gevaarlijk avontuur dat hun leven definitief verandert.

RECENSIES

Leesfeest
De allermooiste schat van de hele wereld!
Waar denk je aan bij het woord ‘schat’? Aan een zware houten kist waarvan je het verroeste slot met moeite open krijgt, om daarna een blinkende stapel gouden munten en schitterende sieraden te ontdekken? Of aan liefde? Van jou houd ik het allermeest, jij bent mijn schat. Als je naar de voorkant van het boek ‘Schat’ van José Antonio Hennekam kijkt, ga je vast voor de laatste optie. Het hartje op de voorkant betekent toch liefde? Het zal wel zo’n saai liefdesverhaal zijn… Nou, dat valt mee! ‘Schat’ is helemaal niet saai. Het begint ontzettend spannend en je zit meteen in het verhaal. ‘Schat’ gaat over liefde. Maar liefde is in dit boek veel meer dan verliefd zijn. Liefde voor fossielen, liefde voor elkaar, geen liefde van een vader voor zijn zoon, of lijkt dat maar zo?
Je leest het verhaal afwisselend door de ogen van Paul en van Pinar. Wat nou saai? Voor je het weet, heb je het boek uit. Jammer, maar de omslag belooft dat ‘Schat’ het eerste deel is van een trilogie. Dat betekent dat er nog twee boeken komen over Paul en Pinar. Goed nieuws dus, want ‘Schat’ is een echte schat voor je boekenkast!

Plantage books & more
Ineke van Nispen

Dit boek is een debuut van Jose  Hennekam. En wat voor een debuut!
Spannend, romantisch, avontuurlijk en dan ook nog goed geschreven. Ik heb er erg van genoten. En weer betreur ik het dat volwassenen zo weinig jeugdboeken lezen.
Leuk is het om over de cultuurverschillen te lezen tussen de in Nederland opgevoede Paul en de in Spanje wonende Pinar.
Ik verheug me nu al op het tweede deel van deze trilogie.

Fred Ligthart, oud griffeljurylid
Schuchtere passen op het pad van een ontluikende liefde, een spanning die de lezer zijn omgeving doet vergeten en een subtiele introductie in de wereld van de paleontologie zonder daarbij belerend te worden, zijn de drie vloeiend in elkaar verweven ingrediënten die “Schat” tot een volwassen jeugdboek maken. Het leest als een trein en je wilt het niet meer weg leggen, omdat je steeds wilt weten hoe het verder gaat. Het verhaal ontrolt zich als een film voor de ogen van de lezer die het gevoel krijgt zelf ter plekke aanwezig te zijn. Knap!

 

José Hennekam
Tesoro
Tijdens het zoeken naar fossielen in de Axarquia (Zuid-Spanje) komt Paul de Spaanse Pinar tegen. Tijdens het spannende avontuur dat ze daarna samen beleven ontluikt hun liefde. Tesoro is een bewerking van de in 2005 verschenen jeugdroman Schat.
€19,95 Paperback
José Hennekam
Schat
Tijdens het zoeken naar fossielen in de Axarquia (Zuid-Spanje) komt Paul de Spaanse Pinar tegen. Tijdens het spannende avontuur dat ze daarna samen beleven ontluikt hun liefde.
Schat is deel 1 van de Tesoro trilogie
€5,00 E-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *