The Arthur Findlay College (4)

Een spirituele achtbaan / Rollercoasting with the spirits

Ik?  Een medium?

De volgende ochtend herhaalde zich eerst anderhalf uur lang het powerbuilden van de eerste dag. Ik deed mijn best en dit keer had ik het gevoel dat ik echt kracht in me voelde opbouwen.

‘We gaan Demonstraties doen,’ zei Rowena, ‘net als gisteravond de mediums in de Sanctuary. Wie wil eerst?’ Meteen stapte Maria naar voren. Ze had het gisteren uitstekend gedaan en had duidelijk zelfvertrouwen. Ze kreeg iets binnen wat bij een van de medegroepsleden zou kunnen passen maar erg overtuigend was het niet. In elk geval niet zoals gisteravond op het podium. Toen ze klaar was vroeg Rowena om de volgende en tot ieders, maar vooral mijn eigen verbazing stond ik ineens op.

Had het wat met de opgebouwde kracht uit de Sanctuary te maken? Zat ik in een soort hypnose of trance?

De eerste die ik binnen kreeg was een zekere Emily en dat bleek de oma te zijn van degene waarvan ik ook inderdaad dacht dat ze dat was. Sterker nog, ik had Viathou daarvoor net verteld dat ik na het powerbuilden  de hele tijd aan haar had moeten denken. Emily vertelde over haar twee kleinkinderen, waarvan de jongen zijn kleinere zusje continue pestte. Het bleek te kloppen als een bus. Voor ik verder kon gaan werd dit contact ruw verbroken door een man die er per se tussendoor wilde komen en dat met zo’n geweld deed dat ik er alleen maar aan toe kon geven. Hij was lang en stond aan een bar een borrel te drinken, en het gekke was: ik zag hem gewoon staan. Toen ik hem voor de groep beschreef bleken er drie dames te zijn die hem meteen herkenden: het was de man die hen gisteravond bezocht had op hun slaapkamer. Een van hen, een dame die speciaal voor deze cursus uit Australië over was komen vliegen, kwam me op het podium helpen en samen zagen we een aan sterke drank verslaafde architect uit begin jaren dertig. Omdat zijn handen zo trilden kon hij zijn werk niet meer doen en bracht zijn dagen door in cafés of zittend op een bankje dat tegen een oude boom stond. Plaats van handeling: Barcelona. Zonder enige twijfel, ik herkende het pleintje.

Ik zal u verder niet vervelen met wat de man allemaal nog meer prijs gaf – tandproblemen, stinken uit de mond, zijn hobby’s e.d. – maar vijf minuten later stapte ik onder luid applaus verbouwereerd van het podium. Viathou vertelde me dat ik totaal veranderde op het moment dat ik  opkwam. ‘Je was net een klein, verlegen jongetje,’ zei ze. ‘En Rowena heeft je een paar keer om moeten draaien want je bleef maar met je rug naar ons toe praten.’ Ik kon er me niets meer van herinneren. Het enige wat ik nog wist was dat ik het koud had gehad. Na de les werd ik van alle kanten gefeliciteerd en werd ik door mijn medegroepsleden tot medium gebombardeerd. De rest van de dag verliep even vreemd en onwaarschijnlijk als die ochtend. Hoe het kwam, geen ideen, maar telkens als we wat moesten zien had ik het bij het juiste eind. Het plopte gewoon mijn hoofd binnen. De details zal ik u besparen. Die avond voelde ik me vreemd, anders en kon het ondanks de wijn niet loslaten. Het ‘zou het dan toch waar zijn’ was nog tot daar aan toe, maar ‘ik’?

(wordt vervolgd)

Dit bericht is geplaatst in Arthur Findlay College met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op The Arthur Findlay College (4)

 1. diana schreef:

  ik zei het toch 😉

 2. Je vader schreef:

  Hartstikke goed nu; maar als de regels breder waren zou het prettiger en beter te lezen zijn.
  Doeiiiiiiiiiii
  Pa

  Nog breder?
  Ik zal het proberen

  José

 3. Fred schreef:

  Probeer je ons in verwarring te brengen? Ik begrijp wel dat je op alpha-niveau kunt functioneren, maar dat heeft ook zijn grenzen. Overigens heb ik dat “brede” volstrekt verkeerd begrepen. Ik meende dat het literair bedoeld was. Sorry!

 4. Viathou schreef:

  Ja jij, ondanks en dankzij je scepsis!

 5. Inge schreef:

  Leuk! Maar schrijf niet telkens ‘ik bespaar je de details’, want dan wil ik die details net wél weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *