Pater Noster

Pater Noster is een deels autobiografische novelle die zich afspeelt in het rooms-katholieke Nederland van het eind van de 50-er en het begin van de 60-er jaren. Het is het verhaal van een jongetje dat door zijn ouders naar een internaat wordt gestuurd, daar, ondanks de eenzaamheid en de pesterijen vanwege zijn naam en lengte, het hoofd boven water probeert te houden en uiteindelijk het slachtoffer wordt van seksueel misbruik. Het boek laat zien hoe het mogelijk is dat een intelligent kind langzaam maar zeker verstrikt raakt in het web van een pedofiele geestelijke.

RECENSIES

IKON

Pater Noster vertelt het (auto-biografische) verhaal van een jongetje dat op een internaat komt en later een seminarie omdat hij missionaris wil worden. In de eerste driekwart van het boekje komt geen seksueel misbruik voor. Het is het verhaal van een jongen die wordt gepest door zijn klasgenoten, en die op zoek is naar vrienden. Pas aan het einde van het boek, als de jongen op het seminarie zit, komt het misbruik.
Velen zullen dit boek kopen vanwege het verhaal over misbruik, maar ook het eerste deel van het boek is interessant en nodigt uit verder te lezen. Het laatste deel over misbruik is dan aangrijpend en maakt verdrietig. De auteur weet het op een goede manier op papier te zetten en nog belangrijker: hij houdt het waardig. Want zulke verhalen kunnen makkelijk sensationeel worden maar dat is hierbij niet het geval.

Als papieren boek is Pater Noster te verkrijgen bij bol.com.
Als u hier klikt kunt u het bestellen.

1 Reactie naar Pater Noster

  1. Pingback: Tomas | José Hennekam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *