KARAKTER

Iemand heeft me eens verteld dat van elke duizend manuscripten die een uitgeverij binnenkrijgt er slechts twee ook daadwerkelijk een boek worden. Je snapt niet dat er nog mensen zijn die aan het schrijven van een boek beginnen, zou je zeggen als je dat hoorde. Voor PJOTR lag de zaak nog gecompliceerder: niet alleen moest een uitgever het manuscript accepteren, maar men moest ook nog eens bereid zijn het boek tegen kostprijs te willen uitgeven. De uitgever van mijn jeugdromans, Unieboek, was natuurlijk de eerste die ik benaderde. Zij kenden mij en ik hen. Maar na een tijdje merkte ik dat ze het wel wilden, maar het aan de andere kant ook moeilijk vonden. Het grootste probleem was dat de afdeling van Unieboek waar ik onder viel kinderboeken uitgaf en dat PJOTR duidelijk een roman voor volwassenen was. Na veel vijven en zessen besloten we voor dit project niet met elkaar in zee te gaan. Maar wie moest het dan gaan doen? Tijdens een gesprek met Peter Brouwer (de man bij Rotary Oisterwijk die dit project leidt en tevens directeur van Audax) bleek dat wij alle twee dezelfde uitgeverij in ons hoofd hadden. Een jong, dynamisch bedrijf met durf en een heel eigen karakter. KARAKTER UITGEVERS (www.karakteruitgevers.nl). Ik maakte een afspraak met hun directeur Chris de Graaf en nadat ik vijf minuten met hem had zitten praten wist ik dat Peter en ik het goed gezien hadden: dit was dé uitgeverij voor PJOTR. Een dag later mailde ik hem het manuscript door zodat Otto Haan, zijn uitgever, er naar kon gaan kijken. Vervolgens was het wachten, wekenlang. Hoewel ik wist dat het altijd minsten twee maanden duurt voordat je iets hoort, begon ik naarmate de tijd vorderde steeds meer te twijfelen aan mezelf: misschien was PJOTR wel niet goed genoeg ondanks de lovende woorden van mijn proeflezers.

Afgelopen vrijdag kwam het verlossende woord: Karakter wil PJOTR heel graag uitgeven. En niet alleen PJOTR, maar ook de twee andere thrillers die ik mee had gestuurd.

Door alle vertraging halen we dit jaar natuurlijk niet meer, er moet nog heel wat geredigeerd worden want het boek moet perfect worden. Voorjaar 2009 is echter ook een uitstekend moment. En het geeft Rotary Oisterwijk de tijd om de promotie goed op poten te zetten en te zorgen dat er straks al in de voorverkoop heel veel PJOTRS verkocht gaan worden. Want dat is vanzelfsprekend van levensbelang voor het slagen van dit project. Na de vakantie zullen de Rotarians flink aan de slag moeten.

En mocht iemand van u contacten hebben in het buitenland (bijvoorbeeld een Wit-Rus die bij Rotary zit, of een zakenman die dit project wel ziet zitten), er is al een Engelse vertaling van PJOTR voorhanden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

10 reacties op KARAKTER

  1. Viathou schreef:

    Wow, goed gedaan, dit toont weer karakter van twee kanten en de lachende derde is Pjotr. Gefeliciteerd, Beso gordo Viathou

  2. Viathou schreef:

    Ik zit eigenlijk ook nog een beetje te wachten op je blogreactie over de bijzondere avond bij Jan van der Heide, ook dat toonde karakter; 1 man tussen – hoeveel waren het er – 35 vrouwen!, nog een beso, Viathou

    Hola Viathou

    Over die bijzondere avond bij Jan van der Heide (het was nog erger, 37 vrouwen en ik als man alleen) komt er zeker een blog. Maak je daarover maar geen zorgen.

    Beso

    José

  3. Elvin schreef:

    Geweldig Jose!!! Mooie overwinning! Van harte! Wens je veel succes en tot snel.

    Groeten Elvin

  4. Loes schreef:

    Super nieuws! Gefeliciteerd!

    Loes

  5. Ria Schraverus schreef:

    Eindelijk is het zover van maanden werken aan het boek Pjotr!
    Wachten en wachten op een uitgever, de onzekerheid, maar toch het vertrouwen dat het boek uitgegeven zou worden. Als schrijver weet je dat een boek goed is en dan blijf je vechten voor je “kindje*. Extra motivatie was het doel waarvoor dit boek werd geschreven, vele kinderen zullen een beter leven krijgen met de opbrengst. Geweldig dat zoveel mensen zich belangeloos willen inzetten voor de weeskinderen van Belarus.
    Stichting Weeshuizen Belarus zal zich op alle manieren inzetten om het boek aan de man te brengen, dat is een ding dat zeker is.
    Jose, je bent een kei! Karakter Uitgevers u zult er geen spijt van krijgen!
    In Belarus leeft men mee, elke week wordt wel gevraagd hoe het met Pjotr gaat. Vandaag ga ik de directeur op de hoogte brengen van het nieuws.
    Veel succes, Ria Schraverus

  6. Eric schreef:

    Een dikke felicitatie uit Doorn van mij en Ineke. De aanhouder wint!

  7. Tina schreef:

    Beste José,

    wow je hebt het toch maar weer gedaan, een dikke proficiat!
    Als ik het boek ooit tegen kom zal ik zeker de korte inhoud lezen om te zien of ik er een beetje jong voor ben of niet. Nog veel succes met je andere boeken.

    Tina.

    Beste Tina,

    Als je Te Ver kunt lezen ben je absoluut niet te jong om straks ook van Pjotr te genieten.

    José

  8. Fred schreef:

    Van Harte! Je krijgt het toch maar weer voor elkaar! Knap hoor!

  9. Wilfried schreef:

    Leuk voor je José, dat het nu eindelijk gaat gebeuren, met name ben ik benieuwd naar de twee trillers.
    Groetjes Wilfried.

  10. Nicole schreef:

    Geweldig José! over karakter gesproken:)))

    we are very proud of you,Walter & Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *