TIJD

Tijd is een raar iets.

Soms lijkt hij te kruipen, soms vliegt hij voorbij. Ik denk dat hij voor mijn zoon Jesse die nu anderhalve maand met zijn rugzak door China trekt (http://jessechina.blogspot.com, ik wou dat ik zo grappig kon schrijven) heel langzaam gaat door al de nieuwe indrukken die hij daar opdoet. Voor mij is de tijd voorbij gevlogen de afgelopen twee maanden. Vandaar ook dat het even stil is geweest op mijn blog ondanks het feit dat er op een briefje voor mijn neus met koeienletters “WEBLOG SCHRIJVEN” staat. Het leeghalen van mijn huis in Zwijnstein (mijn vriendin Renata heeft Zwijndrecht van begin af aan zo genoemd en om de een of andere reden heb ik die naam als vanzelfsprekend overgenomen), de verhuizing van mijn spullen naar Spanje, het organiseren van een nieuwe pied-a- terre in Vlissingen,

img_4607.jpg

dat alles heeft de tijd de afgelopen weken als het ware opgeslokt en daardoor zijn er veel zaken blijven liggen. Zo ook Pjotr’s Borsjt, al is er wel een uitgever mee bezig. Maar daar komt vanaf vandaag verandering in. De eerste vergaderingen zijn gepland en als volgende week de koopakte van het huis getekend is, kan ik echt weer aan de slag en zullen de blogs ook weer met een grotere regelmaat verschijnen. Dan heb ik er de tijd weer voor. Mits natuurlijk José Senovilla van de universiteit van Bilbao geen gelijk heeft. Hij denkt dat de tijd steeds langzamer gaat en uiteindelijk volledig zal verdwijnen. “Alles zal bevroren worden, als een snapshot van een moment, voor eeuwig”. Mocht dat zp zijn dan hoop ik dat het nog even duurt. Er zijn nog een aantal boeken die ik voor die tijd toch wel heel graag zou willen schrijven.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

3 reacties op TIJD

  1. Marie-José en Jan Willem schreef:

    WELKOM IN ZEELAND

    Waar in het Vlissingse strijk je neer?

    groet
    MJ & JW

  2. Yolande schreef:

    leuk om te horen van je – dus je gaat nu toch maar de stap nemen!
    En weer verliefd zo te lezen – het kan niet op. Pied-a-terre in Vlissingen?
    Ik denk dat ik de stukjes wel ongeveer in elkaar kan passen maar niet helemaal…
    hartelijks en veel plezier!
    Y

  3. Ria Schraverus schreef:

    Hoi Jose, we hebben je gemist!
    Ik kijk erg uit naar je vervolgverhalen.
    Natuurlijk gaan persoonlijke zaken voor en misschien was het goed om Pjotr even met rust te laten. Nu al leeft het boek bij vele mensen, voortdurend wordt gevraagd wanneer het boek uitkomt. We kijken met ongeduld uit naar de geboortedag van Pjotr’s Borsjt !
    Er zal daarvoor nog veel moeten gebeuren.
    Het is niet niks om alles voor te bereiden, wat dat betreft wordt er ontzettend veel werk gedaan door Peter, hij trekt die kar!
    Rotary Oisterwijk….jullie zijn met z’n allen de peetouders!
    Geweldig!
    Mocht het zo zijn dat onze stichting jullie en jou Jose een beetje kan helpen, dan trek maar aan de bel.
    Tot morgen, dan zien we elkaar.
    Ria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *