€ 42.950,-

Woensdag was de grote dag voor Rotary Club Oisterwijk. ’s Avonds kwamen alle leden én de sponsoren bijeen om een hapje te eten en te horen wat het resultaat was geworden van het eerste deel van het project voor de Stichting Weeshuizen Belarus. Hoewel Theo, de voorzitter van de club, en Peter, de leider van dit project, zichtbaar zenuwachtig waren kon je ook aan hun gezichten zien dat er een goed resultaat was geboekt. En dat bleek even later: € 42.950,- , het hoogste bedrag dat in de 6-jarige geschiedenis van de Stichting bijeen is gehaald.

rotary.jpg

Chapeau dames en heren van de Rotary Oisterwijk – en de sponsoren natuurlijk – dat doen niet veel clubs jullie na. En dat in zo’n kort tijdsbestek. Straks met de Wilde Ganzen en het NCDO kan het totale bedrag uitkomen op maar liefst € 106.000,- en dat is ongelooflijk! Het hele “Mini-leerboerderij” project kan daarmee uitgevoerd worden. Natuurlijk is er nog een hele papieren heisa te gaan. Naast de administratieve rompslomp via het Departement van Humanitare zaken in Belarus moeten eerst nog alle rekeningen en bankafschriften van het project 2007 door Ernst & Young worden gecontroleerd en goedgekeurd. Wat dat betreft pakt Ria de zaken heel serieus aan en hoewel het meer tijd kost, weet zo wel iedereen die aan het project meedoet dat het geld goed besteed wordt en er tot op de laatste euro verantwoording wordt afgelegd. Van de € 42.950,- komt dus ook echt € 42.950,- bij het weeshuis terecht.
Aan het eind van de uitermate gezellige en uitstekend verzorgde avond – iedere sponsor kreeg onder andere een prachtig kunstwerkje, door kunstenares/Rotarian Ellen Brouwer gemaakt van tekeningen van kinderen uit het weeshuis – heb ik in het kort verteld wat het vervolg gaat worden: het schrijven van een roman die zich afspeelt in Belarus met weeskinderen in de hoofdrol. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan het weeshuis in Belarus.
De rest van de week ben ik bezig geweest om alles klaar te maken voor mijn reis en nu zit ik nog slaperig op Schiphol te wachten tot Alitalia me via Milaan naar Minsk zal brengen. Wel gek om via Zuid-Europa naar de kou te vliegen, maar het was de goedkoopste mogelijkheid.
Om half 4 kom ik aan, ik heb dus bijna een hele dag om verder na te denken over de opzet van mijn roman. De proloog staat al op papier en in mijn hoofd heb ik het eerste hoofdstuk ook al geschreven.
Maar misschien verandert mijn hele verhaal wel als ik daar ben. Dat weet je nooit.

Dit bericht is geplaatst in Belarus met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Responses to € 42.950,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *